"A good blogger doesn't need flamboyant templates"

Hmmpphh Aku blogger picisan je. Template kena la over,you!~

Sunday, June 14, 2009

Tips Camne Nak Kaya Tanpa Masuk Contest Power Root. (Cara halal punye)

Baru tadi, aku terbaca kat blog member aku pasal tips camne nak dapatkan duit kalau sengkek, versi zaman kanak2 die. Haha... sangat la lawak. Tak sangka dia waktu kecik sangat pelik!

Klik -sini- kalau nak baca post dia.

Aku tak pernah la plak dengar tips tu waktu kecik dulu. Tapi aku ada tips sendiri.

Dulu waktu kecik2 mak aku selalu pesan, "doa orang baik dimakbulkan". Ni kira nak galakkan aku jadi orang baik la ni. Lagi satu, aku juga selalu dengar dari ustazah2 yang mengajar aku agama, dan dari kawan aku, "dosa budak belum baligh ditanggung oleh ibu mereka". Jadi memandangkan waktu tu aku belum baligh (dan waktu tu aku pon tak paham baligh tu apa. Pasal 'bendera merah" dan "mimpi basah" apatah lagi!), aku pon conclude la yang aku ni sangat suci dan tergolong dalam golongan baik2 belaka.

Jadi setiap kali lepas solat, dengan keyakinan tinggi bahawa doaku kompem akan termakbul, aku berdoa:

"Ya Allah, kau berikanlah aku duit yang banyak tanpa aku perlu minta duit dari ibu"

Amin.

Termakbul ke?

Oh well, pakcik makcik aku dulu agak pemurah. Diorang la sumber aku ngendeng sedikit rezeki diorang. Tak mintak duit dari ibu, kira doa aku tu termakbul la kan?

5 bebelan orang:

YobSumO said...

erk contest power root tu pn mcm senang je, tros jd jutawan...

sol said...

fuiyo. promote blog aku XD

awwwwwwwwwwww besnye pkck mkck kau. nak pinjam boleh? hahahaha

-alklaken- said...

ak rase power root pnye lbih meyakinkan...

Nama.saya.Mel said...

sol: hehe...aku kan baek! btw, makcikpakcik aku x free. tgk la cuti skola thn 2007 nnt! eh dah lepas lak... x dpt la cmni!

yob: contest power root x kompem ko leh mng. gne cara aku. baru ada apa? kap ba ra kap alip ta nun. kabarkatan... alhamdulillah... (sila baca ayat aku ala2 mak sape-ntah-tu kat dlm Dunia Baru)

Nama.saya.Mel said...

alklaken: owwww.... tht hurts! saya menang moto~

Post a Comment