"A good blogger doesn't need flamboyant templates"

Hmmpphh Aku blogger picisan je. Template kena la over,you!~

Tuesday, June 16, 2009

Habis durian, kulit dibuang!

Aku pernah makan nasi berulamkan buah2 seperti anggur, betik, epal, and even durian. Ada gak aku makan nasi berlaukkan asam keping HawFlakes, jeruk mempelam, dan asam jawa (yang ada gula tu). Dan aku pernAh letak kat nasi tu 1000 island la, kuah kacang (biase la tu).... DAN AKU SUKA!

TAPI AKU TETAP TAK SUKA nasi makan ngan TEMPOYAK!

Aku pernah try fries cicah sundae, burger ngan asikrim coklat, roti telur (roti celup telur, pastu goreng ngan planta) letak choki-choki, dan bun KFC cicah air Pepsi. DAN AKU SUKA!

TAPI AKU TETAP TAK SUKA ikan goreng cicah TEMPOYAK!

Fine, masak lemak memang ngam ngan cili api. Aku yang makan pedas ni pon suka (walaupun selalunya aku give up awal2). AKU SUKA!

TAPI AKU TETAP TAK LEH TERIMA masak lemak TEMPOYAK!

Sapa kata aku tak suka durian? Raja buah tu beb! Kulit dia je yang aku tak suka. Tak tau badi mana aku dapat, setiap kali pegang batang durian, mesti duri dia cucuk skali tangan aku. Dah tu, setiap kali gi gerai jual durian, mesti kaki aku kena penangan duri durian!

Lagi, biji durian pon aku pernah makan (tapi biasa je rasa dia. Macam ubi rebus versi keras). Buah durian, cakaplah durian apa, durian kampung? durian bandar? (aku tak tau jenis2 durian ni. hehe....) Sure aku melantak licin!

Produk berunsur durian: serawa (bubur durian), dorayaki Jusco inti durian, Big Apple Duren Duren, Kek durian kat Secret Recipe, apa2 je la produk durian! SEMUA AKU SUKA!

TAPI AKU TETAP TAK SUKA TEMPOYAK!

Bonda aku kata: Orang Melayu kena la makan tempoyak!
Aku balas plak: Tak. Kita orang Jawa!

Dulik! Aku memberontak!

AKU TAK SUKA TEMPOYAK!

11 bebelan orang:

YobSumO said...

kau jgn tipo melly, org jawa pn makan tempoyak gak... ko tau petis udang? itu kn pakai tempoyak dan tak salah aku itu masakan jawa!

aku org jawa gak dan tempoyak adalah kegemaranku, tp tempoyak masak, bukan mentah...

eh kau curious sgt kn psl hp baru aku, checkout my blog! chao dude!

sol said...

uih, marah no. hahahahaha

aku pn tak suke tempoyak kak mel XD

ngeh3. say no to tempoyak!

NOOOOOOOOOOOO!

-alklaken- said...

ko btul2 ad isu ngan tempoyak~

bdw, ko free bile? terminator pe crite?!

macha_sezs said...

selalu kena duri durian?




kau pernah dengar sumpahan Sang Durian tak?
heh~

Bidadari Exquisite said...

hahhaha ko ni..
bila ikan patin msk ngn lemak tempoyak lh sedap weyhh..
marvelous.. walla!!
nyummy nyummy..

**btw aku nk bg ko award sbb ko x suke tempoyak tp ko mkn durian. Amik kat blog aku.. Chill =))

epifah said...

saya pun tak suka tempoyak!

Nama.saya.Mel said...

yobsumo: petis udang? ade ke? x pnah dgr pon? nama die cam mskn org N9 je?

sol & epifah: yay! kite sejongkang! (kapal x best utk disebut) x sgka ade org stuju ngan aku. huuuu

macha sezs: x aku x pnah tau psl sumpahan camtu. dan aku x nak kene kat aku woo.... T-T

bidadari: hooo.... thnx la award tu... tp aku x sure aku akan tag org ke x. sgt mls! ngehehe...

Kotak Hati said...

ok lagi..
dari aku..
langsung x suke durian!!
hoohhoo

Nama.saya.Mel said...

huh? ko tak suka durian? tak bley! orang Melayu kene makan durian!

ko orang Nepal eh? hehe... gurau je..

luvida said...

saye pon anti durian..
sgt bucuk.
tp cm terbalik lak...tempoyak saye penah mam.
:)

Nama.saya.Mel said...

huh? tempoyak lagi x sedap la dari doyan.... nonononoooo!~

aku mmg degil. haha

Post a Comment