"A good blogger doesn't need flamboyant templates"

Hmmpphh Aku blogger picisan je. Template kena la over,you!~

Wednesday, May 12, 2010

Mis Tres Hermanas

best viewed in http: // redmelati .blogspot .com
Mis Tres Hermanas is back you 'ollz!~
(Sila pronounce "you 'ollz" dengan penuh enthusiastic. Tambah sengau2 sikit, tambahkan serak2 manja... Ala2 nyah gitu, you 'ollz!~)

Those who are born in before 90's should all know this telenovela. Kenapa? 'Coz this is one of the first Mexican (Venezuela, sebenarnya) telenovela in Malaysia! It was a hit when it was aired 7 or 8 years ago in ntv7. Dan sesiapa yang tak kenal telenovela ni waktu tu memang duduk kat bawah tempurung kelapa atau tak ada TV.

Telenovela ni ngan Yo Soy Betty La Fea memang digilai ramai. Even the boys are watching too, you 'ollz!~ Waktu aku form 1 (kat asrama) most of us would ditch evening prep hanya untuk lari tengok telenovela tu, tau!

Hahahahaahah... Aku tak tau la nape aku excited sangat bile citer ni ada balik. Aku bukan peminat citer Venezuela dah. Sekarang zaman drama Korea you 'ollz!~ Tak main lah minah2 Venezuela yang tinggi lampai yang takde benda lain nak tunjuk selain tiga perempat daripada dua gunungnya (baju diorang seksi sangat, you 'ollz!~ Tak sangguo akak!), plus muka cun melecun diorang and body macam patung Barbie yang buat kita orang Asia ni terpegun kejap.

Orang Korea lagi best! Diorang pendek macam kita. Seksi diorang takde la teruk sangat sebab takde benda yang nak ditayang kat lelaki (body diorang kurus sangat, you 'ollz~ takde aset! Opss!) dan takde benda nak dijeleskan oleh pompuan (except muka diorang super cute dan super putih dan super flawless! Power of BB Cream. Yang itu kite sebagai orang perempuan ni, kena jelez, you 'ollz~)

Korean's SNSD
Ceh! Negara diorang tak panas. Boleh la putih camni! (jelez)

Ok, berbalik kepada cerita Mis Tres Hermanas.

Aku tak tahu apa maksud tajuk tu. Ye la, dulu orang Malaysia mana tahu internet semua ni... Even hotmail pon diorang ingat kuih!

Tapi dulu member aku kata maksud dia "Tiga Dara Pingitan". Percayalah! Memang tu la maksud dia

(lepas aku search, maksud dia "My Three Sisters". Ceh! Sapa yang berani tipu aku dulu????)

8 bebelan orang:

Sherry Shahriah said...

heheh.. ade jgk artis korea yg cun2.. mcm Lee Hyo Ri... tapi plastic surgery lah... heheh

Melati said...

ngahahaha... of course ar... tapi kulit diorang cantik tak jerawat2. jelez2!

addelisha said...

weh,tv mana yg ulang tayang cite ni????

Melati said...

wah wah... addelisha ko nampak cam interested! aku rasa ntv7 gak. around kol 11 gitu.

hellioz said...

hotmail kuih
gyahahhahaha
funneyh~

.aliza. said...

betulke mis tres hermanas first telenovella?
bukan rosalinda ek, yg kt tv2 tuh?

.aliza. said...

yalah, maksud dia three sisters.
sebab hermana tuh = adik beradik.
if tak silap lah..:)

Melati said...

wah wah... eliza! ko memang peminat soap opera sejati!

ha'ah. Aku lupa nak include Rosalinda. Aku tengok gak citer tu. Tapi lupa siot. Lama dah pon... Tapi kiranya Mis Tres Hermanas pon antara yang first la kan.. Lepas Rosalinda, dan sebelum Betty..

Post a Comment