"A good blogger doesn't need flamboyant templates"

Hmmpphh Aku blogger picisan je. Template kena la over,you!~

Monday, July 27, 2009

Oi korang WAJIB baca kalau korang muslim

Mungkin apa yang aku tulis ni dah ramai orang tau. Sori la aku agak ignorant. Aku baru tau. Itu pun sebab baca blog orang.

Prego ada babi. Korang tau tak?

Blogger yang tulis ni, liku-liku perjalanan, yang jumpa pasal ni.

"Tiba-tiba terlihat INGREDIENTS: tomato, bla-bla, bla-bla....... ... pork minced meat!"

Cuba korang cek balang Prego. As for me, ugggghhhhhh..... dulu aku banyak makan babi rupenye! tak mau aku makan lagi haramjadah tu!!!

Dengan membuta tulinya, aku pon macam lipas berlari - buat misi "mencari buku teks sekolah dulu-dulu", nak cari camne nak sucikan balik tekak dan perut aku. Tapi bodohnye aku. Internet kan ada.

Aku blah dulu. Aku rasa nak muntah. Kena google camne nak guna air dan tanah kat tekak aku.

Moral: Lain kali ape2 hal, usha la ingredients or authentication kehalalan apa yg korang makan ye!

p/s: Aku tak paham nape orang kita make a big fuss over PIG flu. Yg Muslim2 tu, ada ke concern sama ada diorang makan babi ke tak? (oh tetiba aku agak terasa dengan apa yang aku sendiri tulis)

6 bebelan orang:

YobSumO said...

oh ye ke. nasib baik aku jarang gak ah makan prego tu...

cepat la telan tanah tu, bleh aku kunjung tahlil kamu. haha :p

cik.no.one said...

weyh!
kte penah mkn prego ker???
xpernah kan? eh, mcm penah...!!
argh!! bluek tuikkk!!!!

terg dn nyata virus h1n1 dr ba alif ba ya pon depa nk mkn agi....

ape kessss???!!!!!

Nama.saya.Mel said...

yob, telan tanah mane ade mati. ko cuma skt merana sakit usus je. tp kalo telan debu, slamat skit kot. ko try la. kalo ko x msk spital, aku try gak

cik.no.one: ohhhhh no komen.... (ala2 artis gitu gaya aku)

Zaki said...

pulak dah...
sedap bolognaise...
harus band lps ni.

Basuh Baju said...

biar btl ni? mcm tak caye je..

kena samak tak kalau dah makan? haha

Basuh Baju said...

btw, sos prego taklah sedap mana..haha

Post a Comment